Europsko nogometno prvenstvo od 07.- do 29. lipnja???

View previous topic View next topic Go down

Europsko nogometno prvenstvo od 07.- do 29. lipnja???

Post  Don Quijote on Wed 28 May 2008, 23:42

Pita san Ivana Goretu za suradnju u vezi ovega pošto smo već radili organizaciju u njegovim prostorima,
ali razumljivo čovik vidi svoj komercijalni interes ki privatnik koji plaća najam pa ne može poć u organizaciju ovi put sa nama i dilit određeni dil kolača (zarade).
A štoćeš, sad bi trebalo nać zamjensko rješenje za ovo, nekakvi prostor koji bi odgovara oven, tako da udruga ipak bude i pri ovon organizaciji.
Razmišlja san pitat općini koji privremeni prostor za to. ipak ovo bi sada možda i mogli nać pošto prostor ni za opširniji program udruge nego samo za gledanje utakmica Europskog nogometnog prvenstva.
Udruga bi imala šank sa vinon i pivon. (prema zakonu o udrugama) cheers

Don Quijote
Admin

Number of posts: 172
Registration date: 2008-05-20

View user profile http://www.myspace.com/ovoimejezauzeto

Back to top Go down

Re: Europsko nogometno prvenstvo od 07.- do 29. lipnja???

Post  goreta on Thu 29 May 2008, 12:22

Prvo da vas pozdravim sve zajedno.
Ka sam procitao text nije mi se svidio pa sam zamolio Danka da editira.Mislim da sam stari tovar da bi se dopisiva po forumima ili nedaj boze svadjao sa nekim od vas.
Dakle Danko nije u pitanju najam vec nemogucnost takve suradnje (diobe prometa ili ti ga postotka od prometa) kakvu predlazes.
Iz vise razloga pa cu ti navest samo neke.
Nemogoce je LEGALNO da dijelim promet sa bilo kime iz razloga sto ce dolazit kod mene.Dakle nemoguce zakonski a i moralno nije u redu.Sto se tice troskova nije u pitanju samo najam vec svi ostali popratni troskovi u koje ne zelim ulazit.Ti si me pitao da pratite prvenstvo kod mene i da podjelim neki postotak sa vama.Ja sam ti dao odgovor da ne moze vec da mozete doci sa ostalim gostima jer i tako ce biti promotivna cijena piva.Prema tome nije u redu stavljat na internet jer ispada Goreta nam neda radi njegove zarade.Nadalje sam ti rekao da mozete za sebe organizirat zabavu jednom mjesecno i uzeti zaradu a ja bi naravno to prijavio inspektoratu pa bi bilo LEGALNO.
Isto tako mozete preko tjedna(pricali smo o cetvrtku i petku)organizirat zabavu i glazbu koju volite u mojim prostorima a naravno prema mogucnostima kao i prosli put bi vam pomogao u troskovima.(neznam sta bi vam covjek bolje moga reci).Neznam koliko si upoznat sa mojim donacijama u ovih 10 godina vezano za udruge ali slobodan sam reci da sam bio siroke ruke u odnosu na ostale obrtnike.Pocevsi od Zmaja,Gimnastike,Gradske glazbe,maturalnih plesova i slicno,tako sam spreman i vasoj udruzi pomoci u okvirima moje financijske moci.
Nadam se da ovo necete shvatit krivo vec dobronamjerno a na obracanje me ponukao tvoj text.
Dakle kod mene u moj lokal ste DOBRODOSLI i naravno mozete sudjelovati u organizaciji nekih programa ali ako vam je do zarade a ne zabave i zbog toga odustajete zaista cete se morati potrudit za neki drugi prostor.
Ja vam zelim sve dobro u udruzi i da nisam ovako stari tovar zasigurno bi vam se pridruzio.
Jos jednom napominjem da mi ne prilici se dopisivat o tim stvarima po forumima pa tako necu ni dalje.
Moj pozdrav

goreta

Number of posts: 1
Registration date: 2008-05-29

View user profile

Back to top Go down

Re: Europsko nogometno prvenstvo od 07.- do 29. lipnja???

Post  Don Quijote on Thu 29 May 2008, 13:10

[Nećemo ovako priko foruma u vezi ovega jer ni u redu da tako bude,
ali potrebno je da napišen ovi post i da obrazložin stav udruge pred članovima malo boje jer vidin da se nismo razumili dobro. nadan se da smo na "ti", ali svejedno ću vam se iz poštovanja u ovom postu obraćati sa "vi"]

Sve stoji što ste napisali, uvažavan i shvaćan vaš stav, pa na kraju krajeva da san ja privatnik i ja bi tako postupi i to je opravdano i niko vam ne zamira u vezi tega.
Svaka vam čast u potpomaganju udruga u Blatu i u smislu pomoći ustupanja prostora našon udruzi 24.05. za organizaciju BUM-a.
I ovim vam putem u ime udruge zahvaljujem.

Međutim, što se tiče naše udruge
Gore u pdf "prošla zbivanja" iznito je financijsko izvješće s naše strane a transparentnost će se nastavit u buduće u oven obliku.
Vidite i sami koliko su članovi samin tin što su u udruzi uspili smanjit troškove organizacije, a bilo ih je:
-besplatne reklame, (radio blato, radio m, radio val, printanje plakata, lipjenje plakata po škoju o svojen trošku, benzin uračunat)
-dovođenje benda,
-rad na cjelokupnen večernjen programu,
-besplatan razglas,
-besplatni volonterski rad članova udruge u klubu
-besplatna tehnička podrška (projektor)

Vaši su troškovi sigurno veći, u to ne ulazin, ali ni ovo ni mačji kašaj.

Reć ćete na ovo da je to program u našen interesu, i istina, to ije tako. Radimo ga besplatno i pristupamo mu individualno bez ikakve naknade i radit ćemo ga tako i u buduće, ali nama je isto tako cilj da udruga ima financijsku stabilnost i da na računu udruge kontinuirano postoju sredstva za daljnju organizaciju programa.
Virujen da je ovo način na koji će udruga moć egzistirat i radit buduće projekte s obziron na sve ove povoljne okolnosti koje ima prema zakonu.
Na vama ostaje hoćete li probat iskoristit ove naše okolnosti i uvjete, i na kraju možete li ih iskoristit u svoju korist? Mi vam možemo ponudit partnerstvo bez naše pojedinačne osobne koristi ali partnerstvo sa koristi za udrugu kakva je bila i prošli put.

Imate gore uvid sa kojima novcima trenutno raspolažemo i sukladno ten udruzi je isto u interesu zaradit. Međutim ne u smislu u kojem je to vama kao privatniku. Smislu egzistencije.
Nego u smislu što nama zarada donosi samostalnost i ulaganje u boji i opširniji kulturno-umjetnički program u budućnosti koji obuhvaća:

radionice za mlade,
izložbe umjetnika,
koncerte,
filmske večeri,
kazališne predstave ,
multimedijalni program,
sportski program
i sportsko-alternativni program.
...
Samo što smo mi kao udruga u mogućnosti da ne tražimo zaradu pod svaku cijenu i da se ne moramo usmjeravat prema radu na isplativom zabavnom "mainstream programu za sve" bez trunke umjetnosti, nego se okrećemo radu na umjetničko-kreativnom programu kojega ima jako malo i urbanoj kulturi koje zadnjih godina praktički nema. Program na čijen je temelju osnovana ova udruga.
Nadamo se da će se to znat cijenit.

Pozdrav.

Don Quijote
Admin

Number of posts: 172
Registration date: 2008-05-20

View user profile http://www.myspace.com/ovoimejezauzeto

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics